Skip Navigation Links
Velkommen
NyheterExpand Nyheter
Turist infoExpand Turist info
Lokal InfoExpand Lokal Info
Kontakt
Linker

Nyttig informasjon for hytteeiere og andre på Sangefjell

Bredbånd på Hytta?
20.02.2010, Jan Idar Dalseide :
Telenor har satt opp ny sender inn mot Tullestølen slik at deres kunder får bedre bredbåndsdekning i dette området. Det er 3G nett som er forsterket i dette området.
Ice har fortsatt godt nett på Sangefjell med hastigheter fra 300 Kbit til 2,5 Mbit. Variasjonene har vel sammenheng med antall brukere i området. Det samme gjelder for Telenor.
Mail ifra Helge Skeie 30.11.2008
Hei Vet ikke om det forsatt er av interesse, men på www.sangefjell.no såg jeg at det var ønskelig med tips til trådløst bredbånd på Sangefjell. Vi har valgt www.ice.no som leverandør. De har forskjellige prismodeller (inkludert fritids/ukeabonnement). Teknisk har jeg valgt en trådløs ruter WLAN-router D35 som tar inn bredbåndsignalet via 2 antenner eller ekstern antenne, og distribuerer videre via Wlan 802.11b/g eller via kabel. Jeg har valgt ekstern retningsstyrt antenne og den peker mot nord (8 grader) til en sender 17km borte på andre siden av dalen. Ytelse: ca 2,5Mbps nedlasting og 400 kbps opplasting. www.ice.no/dekning.aspx gir mer informasjon om lokal dekning. Netcom og Telenor har så vidt jeg har sjekket kun edge dekning på Sangefjell og følgelig ikke i nærheten av denne ytelsen. Så mens vi venter på fiber opp Sangelia er dette et bra alternativ.... mvh Helge Skeie
Du må feie hytten selv
Sakset fra Aftenposten torsdag 10. april 2008
Piper skal feies hvert fjerde år, men kravet gjelder ikke hytter. Feiervesenet har derfor ikke noe ansvar for hyttepiper. Men også de bør feies hvert fjerde år.
- Hytteeieren må selv sørge for at pipe og ildsted får tilsyn, sier seksjonsleder Esepen Jensen i TrygVesta.
Regler for båndtvang i Hallingdals kommuner
Det er båndtvang i maskinpreparerte løyper
f.o.m. 24 des t.o.m. 2.januar,
f.o.m 20 feb t.o.m. 5 mars,
f.o.m. lørdag før palmesøndag t.o.m. 2. påskedag.

Generell båndtvang fra 1. april t.o.m. 20. august.

Webutvikling:TerraNor, Design: Iaxa design, Webmaster